Truckutbildning

Boka nu

Många företag söker dagligen nya truckförare med truckkort A & B och visste du att en truckförare tjänar omkring 30 000 kr/månaden. Ta ditt truckkort idag och öka chansen till ett välbetalt jobb. Både privatpersoner och företag kan boka in deltagare till våra schemalagda kurser varje vecka. Som företagare kan du även kontakta oss, om du hellre önskar att vi skickar ut en instruktör till er arbetsplats.

Vi håller utbildning enligt läroplan TLP10 och observera att B-körkort inte behövs för att få genomföra truckutbildning och köra truck. För att få köra truck krävs att du har ett truckkort för aktuell trucktyp och att din arbetsgivare utfärdar ett körtillstånd på gällande arbetsplats. Vi utfärdar endast truckkort om du genomfört ett godkänt teoriprov och blivit godkänd på det praktiska provet för gällande trucktyp, där du uppvisat för truckinstruktören att du har goda kunskaper för att kunna hantera och köra truck med säkerhet.

Denna utbildning är ett effektivt verktyg, i jakten på ett välbetalt arbete, samtidigt som du vässar ditt CV inför potentiella arbetsgivare. Oavsett om du behöver komma ut på arbetsmarknaden eller bara vill byta bransch, är vår truckutbildning det självklara valet!

F.r.o.m 2007-07-01 så är det lag på att alla som kör truck skall ha truckkort.

I våra utbildningslokaler håller vi truckutbildning varje vecka och helg för både privatpersoner och företag. Den utbildningen, som hålls varje vecka, gäller truckutbildning A+B, vilken ger behörighet för trucktyper A1.2.3.4 + B1.2.3.4. Det är även dessa behörigheter, som är dem mest efterfrågade på arbetsmarknaden idag. Vi håller utbildning enligt läroplan TLP10.

Åldersgräns

Du måste vara minst 16 år för att delta i vår truckutbildning. I allmänhet gäller dock 18 årsgräns på arbetsplatserna. Det finns dock regler för minderåriga, satta av arbetsmiljöverket, som tillåter att man arbetar ute på ett lager. Det kommer dock finnas begränsningar i vilken typ av arbete du får utföra. Du får exempelvis inte utföra höga lyft, om du är minderårig.

Hur går truckutbildningen till

Håkans Truckutbildning erbjuder två olika typer av truckutbildningar.

Lärarledd alternativt webbaserad.

Lärarledd

Med en lärare närvarande under kursens gång, där du som elev sätts i fokus. Teorin anpassas efter elevens förmåga. Vårt kursmaterial är pedagogiskt uppbyggt och mycket lättförstått. Anpassat för elever med läs och skrivsvårigheter. Du kan när som helst få hjälp och stöd av läraren som alltid finns på plats.

Vi delar upp truckutbildningen i två delar.

Vi börjar alltid med den teoretiska delen, just för att du som elev ska få full förståelse för trucken och dess konstruktion. För att framföra trucken säkert när du väl ska utföra den praktiska delen i din Truckutbildning.

Då var det dags för den praktiska delen.

När teorin är avklarad med godkänt resultat är det dags för den praktiska delen i truckutbildningen, där vi övar med truckarna enligt läroplan TLP10.

Webbaserad utbildning

Den teoretisk delen genomförs med etruck vilket innebär att teorin görs som självstudie på webben hemifrån innan du kommer till oss. Teorin motsvarar behörighet A+B. eTruck kan användas till utbildning av både nybörjare och mer erfarna förare samt lämpar sig perfekt som repetitionsutbildning för truckförare som behöver uppdatera sina kunskaper.

Du bokar upp dig på 1 dag. Då genomför du nämligen den praktiska delen av kursen och man skriver ett teoriprov på plats.

OBS! När det gäller webbutbildning för privatpersoner gäller förskottsbetalning med Swish 123 394 25 54 på 850 kr.

Vi erbjuder även företagsinterna kurser i hela Sverige. Då kommer våra instruktörer ut till er och håller kursen på ert företag.

För privatpersoner: Vi tar endast betalt med Swish alt. kontant på plats, när du kommer första dag hos oss.

För företag: Vi fakturerar företag efter avslutad kurs.

Truckutbildning A+B ingår följande trucktyper: A1, A2, A3, A4, B1, B2, B3, B4

Pris för privat personer 2495 kr/deltagare inkl. moms (Priser kan variera från stad till stad)

Företagsförlagd utbildning – Kontakta oss för offert med bra priser!